Sağlık Sigortası Çocukluk Aşılarını Kapsar mı?

Sağlık Sigortası Çocukluk Aşılarını Kapsar mı?

Evet. Sağlık Sigortanız Çocuğunuzun Aşılarını Kapsıyor!

Allianz Modüler Sağlık Sigortası doğum sonrasında çocuğunuzun aşılarını da kapsamı altına alıyor. Çocukluk döneminde yaptırılan aşılar için sağlık ocaklarına gitmek zorunda kalmayacaksınız. Çünkü Allianz Modüler Sağlık Sigortası yaptırmanız durumunda bu aşıları anlaşmalı özel hastanelerde de ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz.

Yenidoğan masrafları ve doğum masraflarını da kapsamı içerisine alabilen sağlık sigortanız sayesinde artık çocuğunuzun sağlığı için son derece önemli olan aşı zamanlarını kaçırmayacaksınız. Bulunduğunuz bölgedeki anlaşmalı bir özel hastanede hiçbir ücret ödemeden çocuğunuzun aşılarını yaptırabilirsiniz.

Üstelik kuduz aşısı ve tetanoz aşısı da bu kapsamda ücretsiz olarak yaptırılabiliyor. Sigorta poliçenizde “ilaç” teminatı kapsamına alınan çocukluk dönemi aşıları “ayakta tedaviler” teminat limiti ödeme yüzdeleri dahilinde karşılanıyor. Bu sayede istenen tarihte çocuğunuzu ilgili sağlık ocağına götürmek ve uzun süre sıra beklemek gibi sıkıntıları yaşamadan aşı programını eksiksiz bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı tarafından bir çizelge yayınlayarak çocukların hangi yaş aralığında hangi aşıları yaptırması gerektiğini açıklandı. Bu aşıların büyük bölümü de zorunlu aşı kapsamındadır. Ebeveynler genellikle aşıların, güvendikleri ve/veya doğum yaptıkları sağlık kuruluşunda yapılmasını talep ediyor. İşte böyle bir durumda Allianz Modüler Sağlık Sigortası Poliçesi devreye giriyor.

Poliçeniz kapsamında herhangi bir ücret ödemeden doğum yaptığınız, güvendiğiniz ya da evinize yakın olan bir özel hastanede çocuğunuzun aşı programını aksatmadan aşılarını yaptırabilirsiniz. Aşağıda sağlık sigortası poliçenizin kapsadığı çocukluk dönemi aşıları listesini bulabilirsiniz.

Çocukluk dönemi aşıları listesi:

0-1 yaş için 3 doz Rotavirüs
0-2 yaş için 2 doz, 3-11 yaş için 1 doz Meningokok
0-3 yaş için 2 doz Hepatit A
0-6 yaş için 4’er doz Polio, Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Haemophilus İnfluenza B, 3 doz Hepatit B, 2’şer doz Kızamık, Kızamıkçık,  Kabakulak, 1’er doz Su Çiceği, BCG (Verem)
0-9 yaş için 4 doz Pnömokok, 2 doz Grip aşısı olarak belirlenmiştir.